De Pi-methode: van plastic afval naar schone energie

Pi-energy verwerkt oud en moeilijk verwerkbaar plastic afval op een structurele en milieuvriendelijke manier, in lijn met de doelen van het Schone Lucht Akkoord.

Daarmee gaat Pi-energy verder waar inzamelaars van plastic ophouden. Zo zorgen we ervoor dat de volgende generaties kunnen leven in een schone(re) wereld zonder plastic afval. Pi-energy is de oplossing.

Pi-energy: opruimen wat anderen achterlaten

Pi-energy biedt de methode om moeilijk recyclebare plastics via THERMISCHE DECOMPOSITIE milieuvriendelijk en volledig te verwerken. 

De unieke methode wij daarvoor gebruiken, heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere technieken om plastic afval te verwerken.

Wij verwerken alleen moeilijk-recyclebaar plastic en zetten dat om in waterstof en zuiver gas dat ontdaan is van alle milieuvervuilende additieven die vaak aan kunststoffen worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan vlamvertragers (halogenen) in onze elektronische apparatuur.

Wij verwerken plastic niet via een chemisch proces, maar maken gebruik van thermische decompositie.

Bij het verwerkingsproces wordt ingezet op drie energiebronnen die bijdragen aan een schone, duurzame energievoorziening: waterstof, groene stroom en groen gas. 

Eén kilo plastic levert één kubieke meter gas op. Daarmee is het een efficiënte bron van energie. Met 120.000.000 kilo plastic kunnen we dus 120.000.000 m³ gas maken, genoeg voor 100.000 huishoudens.

Zo kan het ook

Milieuvriendelijk en CO2-neutraal

De methode voldoet aan alle door de overheid gestelde emissie- en veiligheidseisen voor schadelijke stoffen en veiligheid en is in lijn met het Schone Lucht Akkoord.

Efficiente en volledige verwerking

De verwerking van plastics zorgt ervoor dat er geen reststoffen overblijven.

Gecontroleerd en verwerkt binnen Nederland

Het verwerkingsproces wordt streng gecontroleerd en vindt conform internationale afspraken binnen Nederland plaats.

Contact

Wierden, Nederland

www.Pi-energy.nl
info@Pi-energy.nl

+31 (0)546 303 181
+31 (0)6 2222 2711

LinkedIn: Gerrit H. Kobes (founder)

KvK-nummer: 77719190